Совершенствование системы начального отбора пловцов в учебно-тренировочные группы / Ուսուսնա-մարզական խմբերի համար լողորդների սկզբնական ընտրության համակարգի կատարելագործումը - Ջիլավյան, Հռիփսիմե Աշոտի / Jilavyan Hriphsime (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան, 2001)
Проблема отбора перспективных спортсменов, способных достичь высоких спортивных результатов, во все времена, как и сегодня, представляет особую актуальность / Ատենախոսությունը նվիրված է պատանեկան սպորտի ժամանակակից խնդիրներից մեկին մարզիկների բացահայտմանը և ընտրությանը
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ֆիզիկական կուլտուրայի Հայկական պետական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Հ. Կոստանյան, Ի. Գ. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ֆ. Գ. Ղազարյան, Հ. Հ. Թումանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy