Разработка устройства для измерения содержания вредных газовых составляющих околоземной атмосферы / Մթնոլորտի երկրամերձ շերտերում վնասակար գազային բաղադրիչների պարունակության չափման սարքավորման մշակում - Հակոբյան, Մամիկոն Զալիբեկի / Hakobyan Mamikon (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2008)
Уровень ультрафиолетовой (УФ) радиации Солнца - один из наиболее важных параметров экологической обстановки среде обитания живых организмов / Հիմնավորված է արդիականությունը, ձևակերպված են մթնոլորտի երկրամերձ շերտերում վնասակար տեխնոգեն գազերի (ծծմբի երկօքսիդ, ազոտի երկօքսիդ) բաղադրիչների, ինչպես նաև օզոնի և արեգակի ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման ճշգրիտ չափման սարքերի մշակումը
05.11.01 «Չափման սարքեր և մեթոդներ ըստ չափման ձևերի» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստստվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Դ. Դավիդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ն. Ադամյան, է. Վ. Ղազարյան ; Առաջատար կազմազկերպություն՝ «էլեկտրոնային ավտոմատ սարքեր» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology