Тепловая диагностика гидрогенераторов / Հիդրոգեներատորների ջերմային ախտորոշումը - Հակոբյան, Ռուբեն Երվանդի / Hakobyan Ruben (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 1996)
Определяющая роль в ускорении научно-технического прогресса принадлежит электроэнергетике, в том числе и гидроэнергетике, перед которыми ставится задача наиболее полного и эффективного использования возможностей крупных синхронных генераторов / Աշխատանքը նվիրված է տեսական և փորձնական հետազոտությունների հիման վրա նոր մեթոդների և միջոցների ստեղծման գիտական խնդրի լուծմանը, որը թույլ է տալիս հսկել ժամանակակից հիդրոգեներատորների ջերմային իրավիճակը, նրանց շահագործման ընթացքում որոշել համեմատաբար վաղ շրջանում, մեքենայում առաջացող և զարգացող արատները, որի հետևանքով մեծանում է հիդրոգեներատորների հուսալիությունը և նրանց աշխատանքի երկարաժամկետությունը
Ե.09.01 «Էլեկտրամեխանիկա և էլեկտրական ապարատներ էլեկտրամեխանիկական համակարգեր, նրանց ղեկավարումը և կարգավորումը մասնագիտությամբ և Ե.11.16 «Ինֆորմացիոն-չափիչ համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Աշխատանքը կատարվել Է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի էլեկտրական մեքենաների տեխնիկական ախտորոշման գիտահետազոտական լաբորատորիայում և էլեկտրական մեքենաների և ապարատների ամբիոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Բ. Դանիլևիչ, Կ. Ե. Ռոստոմյան, Ս. Գ. Կյուրեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՊԶ ՀՀ ԷՆ էներգետիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology