Պարբերական հիվանդության ախտորոշման և բուժման արդյունավետ մեթոդների մշակումը - Այվազյան, Ալեքսանդր Արտեմի / Ayvazyan Alexander (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2001)
Պարբերական հիվանդությունը հանգեցնում է ոչ միայն աշխատունակության անկմանը՝ նոպաների ժամանակ լրիվ զրկելով հիվանդներին որևէ սոցիալապես օգտավետ գործ կատարելուց, այլ նաև պատճառում է հիվանդներին անտանելի տառապանքներ, իջեցնելով նրանց կյանքի որակը / Периодическая болезнь не только приводит к снижению работоспособности, полностью лишая больных всякой общественно-полезной работы во время приступов, но и причиняет больным невыносимые страдания, снижая качество их жизни
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական բժշկական համալսարանի կենտրոնական գիտա-հետազոտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Է. Ե. Նազարեթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Մ. Հարությունյան, Մ. Զ. Նարիմանյան, Ռ. Մ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՌԴ ԲԳԱ ռևմատաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 36 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences