Ֆունկցիոնալ տեղակալված Y-լակտոնների սինթեզի նոր մեթոդներ - Դավթյան, Անահիտ Բորիսի / Davtyan Anahit (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 1995)
Չհագեցած Y-լակտոնային օղակ պարունակող միացությունները լայնորեն տարածված են բնության մեջ։ Նրանք միշտ գրավել են հետազոտողների ուշադրությունը իրենց ցուցաբերած բազմաբնույթ արժեքավոր հատկությունների, մասնավորապես կենսաբանական ակտիվության շնորհիվ / Нами осуществлен синтез ранее неизвестных 2-этоксикарбонил-3-пропенил-4, 4-димети и 2 этоксикарбонил-3-метил-2-бутен-4-олидов на базе ацетиленовых карбинолов /"Карбинола Назарова" и пропаргилового спирта /
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի պետական համալսարանի քիմիական ֆակուլտետի օրգանական քիմիայի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ա. Ավետիսյան, Գ. Գ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Տ. Քոչարյան, Թ. Օ. Չաքրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Ա. Լ. Մնջոյանի անվան Նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry