Ոռոգելի հողային ֆոնդի օգտագործման արդյունավետության բարձրացման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում (Արարատյան հարթավայրի օրինակով) - Ծպնեցյան, Արթուր Սերգեյի / Tspnecyan Artur (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2002)
Համակարգային փոփոխություններ կրող ինչպես ցանկացած Երկրում, այնպես էլ Հայաստանի Հանրապետությունում շուկայական հարաբերությունների արմատավորումը և շուկայական տնտեսության կայացումը պահանջում են իրականացնել կառուցվածքային բարեփոխումներ, ձևավորել և զարգացնել շուկայական ենթակառուցվածքները / Основная цель работы на основе всестороннего изучения использования орошаемого земельного фонда республики и состояния оросительной системы, выявление основных проблем, назревших в настоящее время перед отраслью и разработка реальных механизмов, направленных на их решение
Ը.00.02-«Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է գյուղատնտեսության նախարարության գյուղատնտեսության էկոնոմիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ռ. Ներսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Հայրումյան, Բ. Ա. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ կառավարությանն առընթեր ջրային տնտեսության պետական կոմիտեի «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics