Армянские песни Саят-Новы / Սայաթ-Նովայի հայերեն խաղերը - Նարյան, Մուշեղ Խաչատուրի (Մուշեղ Խաչատուրի Նազարեթյան) / Naryan Mushegh (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 1964)
Средневековая армянская поэзия известна культурному миру. О ней с восхищением отзывались знаменитые армянские, русские, европейские писатели, ученые
«Հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1964 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Զ. Պարտիզունի ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies