Исследование и разработка способа получения высококачественных коньячных спиртов в крупных емкостях (бутах) для производства марочных коньяков / Տեսակավոր կոնյակների արտադրության համար խոշոր տարողություններում (բուտերում) բարձրորակ կոնյակի սպիրտների ստացման եղանակի ուսումնասիրությունը և մշակումը - Մկրտումյան, Յուրի Սեդրակի / Mkrtumyan Yuri (ՀՀ ԳՆ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2001)
При современном уровне научно-технического прогресса в коньячном производстве актуальной задачей является внедрение новой прогрессивной технологии, обеспечивающие увеличения выпуска коньяков, повышения качества продукции, сокращения материальных и трудовых затрат / Հանրապետությունում ժողովրդական տնտեսության կարևորագույն խնդիրներից մեկը՝ ավելի արդյունավետ տեխնոլոգիաների ներդրումն է
Ե.18.06 «Ալկոհոլային և ոչ ալկոհոլային խմիչքների արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ «Խաղողապտղագինեգործության գիտական կենտրոն» ՊՓԲԸ ; Գիտական ղեկավար՝ Ծ. L.Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Բ. Կազումով, Ա. Վ. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Պարեն» ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology