Դեկորատիվ կիրառական արվեստը դպրոցականների գեղարվեստական կրթության համակարգում - Եղիազարյան, Անուշ Կարապետի / Yeghiazaryan Anush (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2008)
Հասարակության սոցիալ-տնտեսական վերափոխման պայմաններում անձնավորության ձևավորումը նոր խնդիրներ է առաջադրում ուսումնադաստիարակչական գործընթացին: Վերջինիս նպատակն է անհատի ներդաշնակ զարգացումը, հասարակության յուրաքանչյուր անդամի մտավոր ներուժի ներդրումը ստեղծագործական գործունեության մեջ / Формирование творческой, социально-адаптированной личности, готовой к продуктивной созидательной деятельности в условиях экономического преобразования общества, выдвигает новые требования к учебно-воспитательному процессу, целью которого является развитие индивидуальности, повышение интеллектуального потенциала каждого члена общества
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (կերպարվեստ)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Ս. Ներսիսյան, Հ. Հ. Հակոբյան, Է. Մ. Կորխմազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի գեղարվեստի ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 41 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy