Էլեկտրոնային կոմերցիան և դրա դերի բարձրացման ուղիները իրանում տուրիզմը գրավիչ դարձնելու գործում / E-Commerce and its role in tourism attractiveness in Iran - Հոմա, Խոսրավի / Homa Khosravi (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2013)
Արդի ժամանակներում, թե՛ զարգացած և թե՝ զարգացող երկրների համար կարևոր հիմնահարցերից է տեղեկատվական և հաղորդակցության տեխնոլոգիաները ISAS/, որպես հասարակատնտեսական զարգացման միջոց: Անշուշտ, զարգացած երկրներում տեխնոլոգիական հնարավորությունները անհամեմատելիորեն ավելի լայն կիրառություն ունեն: Վերջին տասնամյակում, շատ զարգացող երկրների տնտեսական զարգացման հեռանկարների և աղքատության դեմ պայքարի ռազմավարական ծրագրերի առանցքային կենտրոնն ուղղված եղել տեղեկատվական և հաղորդակցության տեխնոլոգիաների ինտենսիվ կիրառությանը՝ շնորհիվ դրանց առավելությունների և օգուտների / Данное исследование направлено на изучение функций видов деятельности области электронной торговли, поиску путей к улучшения туристической привлекательности Ирана / The present research is aimed at studying the functions and activities of e-commerce and to find ways toward improving tourism attractiveness in Iran.Nowadays Information and Communications Technology (ICT) is considered as a tool of socio-economic development for both developed and developing countries
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ռ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Մամիկոնյան, Ա. Վ. Քալանթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics