Հունաբան դպրոցը և դասական հայերենը - Մուրադյան, Գոհար Սարգսի / Muradyan Gohar (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2005)
5-8-րդ դարերի թարգմանություններն ավանդաբար բաժանվում են երկու շրջանի՝ դասական (բառիս նեղ իմաստով, ոչ «դասական հայերեն», «գրաբար» լայն նշանակությամբ) և հունաբան / В диссертации рассматривается влияние древнегреческого языка на древнеармянский в период становления армянской литературы (5-8 вв.)
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ստենախոսության թեման հաստատվել է Մաշտոցի անվան Մատենադարանի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ․ Մ. Բարթիկյան, Վ. Գ. Համբարձումյան, Գ. Կ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 48 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics