Բնական մենաշնորհների սակագնային կարգավորման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում (ոռոգման և խմելու ջրի օրինակով) - Սարգսյան, Գևորգ Արմենակի / Sargsyan Gevorg (ՀՀ ԿԱՊԳԿՎ կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ, 2005)
Աշխարհի գրեթե բոլոր, այդ թվում և անցումային (շուկայական տնտեսության անցնող) երկրներում ներկայումս կարևորվում են բնական մենաշնորհի ոլորտների պետական կարգավորման հիմնախնդիրները, քանի որ տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական մեծ հնչեղություն ունեցող այդ ոլորտների գործունեությունն առնչվում է թե՛ ամբողջ հասարակությանը և թե՛ նրա յուրաքանչյուր անդամին կամ ընտանիքին / Диссертационная работа посвящена изучению проблем водоснабжения в сфере и канализации (BuK) PA. в целях данного исследования проанализирована практики регулирования естественных монополий в ряде развитых стран и в некоторых странах снг. в частности, в работе изучены методы тарифного регулирования предприятий BuK, практика установления и регулирования тарифов на данный вид услуг
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԿԱ ՊԳԿՎ կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Արշակյան, Գ. Հ. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics