Պատմականություն հաղորդող լեզվական միջոցները Ստ. Զորյանի պատմավեպերում - Մադանյան, Մադլենա Նորիկի / Madanyan Madlena (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2010)
Աշխատանքի հիմնական նպատակն է՝ քննության առնել Ստ. Զորյանի պատմավեպերին պատմականություն հաղորդող լեզվական միջոցների ողջ համակարգը և որոշակիացնել հեղինակի պատմավեպերի լեզվի տեղը մյուս դասական պատմավեպերի լեզվարվեստի շարքում / Цель диссертации - исследовать cucmeмy языковых средств, служащих созданию исторического колорита в романах на иcтopическую тематику известного армянского писателя Степана 3оряна
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայ բանասիրության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Հայրապետյան, Ս. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics