Տարրական դպրոցի ապագա ուսուցչի կոմբինատորային մտածողության զարգացման համակարգը / Combinatorial thinking development system of the future primary school teacher - Կարապետյան, Աիդա Գրիշայի / Karapetyan Aida (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2018)
Հետազոտության նպատակն է մշակել և գիտականորեն հիմնավորել տարրական դպրոցի ապագա ուսուցչի ստոխաստիկական կրթության և կոմբինատորային մտածողության զարգացումն ապահովող ուսուցման գործուն մեթոդական համակարգ / Актуальность темы исследования определяется важностью комбинаторных способов рассуждения в общей структуре научного мышления, a также крайне низкой успешностью овладения ими в рамках школьного обучения / The relevance of the research is determined by the importance of combinatorial models of reasoning in the General structure of scientific thinking, as well as the extremely low success mastery not only in terms of natural practices, but also within the school of education
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (մաթեմատիկա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Մ. Ղազարյան, Հ. Գ. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 155 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy