Գեղարվեստական հուշագրությունը 1920-30-ական թվականների հայ արձակում (Չարենց, Մահարի, Թոթովենց, Եսայան) - Հայրապետյան, Միքայել Հրաչիկի / Hayrapetyan Mikael (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 1994)
1920-30-ական թվականներին հայոց գրականության մեջ սկզբնավորվեց մի ժանրատեսակ, որ գրականագիտության մեջ կոչվում է գեղարվեստական հուշագրություն / Исследованные в диссертационной работе повести принадлежат к жанру художественной мемуаристики в армянской прозе 1920 -30-x годов
Ժ.01.02 «20-րդ դարի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Զաքարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Ա. Քալանթարյան, Գ. Ջ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies