Особенности международно-правового признания государств возникших в результате национально-освободительных движений / Ազգային ազատագրական շարժուսների արդյունքում ձևավորված պետությունների միջազգային իրավական ճանաչման առանձնահատկությունները - Նահապետյան, Տիգրան Լևոնի / Nahapetyan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
История человечества показывает, что во все времена народы и нации стремились к свободе и видели ее отражение в создании собственного государства / Ատենախոսությունը նվիրված է ժամանակակից աշխարհում գերարդիական և Հայաստանի Հանրապետության և Արցախի համար այժմեական հարցերից մեկին՝ պետությունների ճանաչմանը
ԺԲ.00.06 «Միջազգային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Մոիսեև, Ա. Մ. Զալինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։