Կոճղեզային շաղկապենու միկրոշրջանառության և արյան ձևավոր տարրերի ագրեգացիայի հատկությունների խանգարումները դեմպինգ - համախտանիշով հիվանդների մոտ - Հախվերդյան, Տիգրան Միքայելի / Hakhverdyan Tigran (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2002)
Ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցային հիվանդության վիրաբուժական բուժման հեռակա անբավարար արդյունքները ավելի հաճախ պայմանավորված են հիվանդների մոտ Դեմպինգ-համախտանիշի (ԴՀ) զարգացումով / Существует более 20 теорий и гипотез этиопатогенеза Демпинг-синдрома (ДС), но не одна из них на сегоднящий день не может считаться достаточно полноценной достоверной
ԺԴ.00.10 «Պաթոլոգիական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Հ. Խաչատրյան, Ա. Մ. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences