Վիլյամ Սարոյանի դրամատուրգիայի բեմականությունը և հայ թատրոնը / The stage nature of William Saroyan’s, dramaturgy and the armenian theater - Ասլիբեկյան, Անուշ Գագիկի / Aslibekyan Anush (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2017)
Փոքր արձակում արդեն ճանաչված հեղինակ էր Վիլյամ Սարոյանը, երբ «Իմ սիրտը լեռներում է» պիեսով դրամայի նոր պատկերացումներ բերեց ամերիկյան թատրոն / В сарояноведческой литературе первой пьесой Сарояна считается «Moe сердце в горах», однако еще до того Сароян написал несколько небольших пьес (в 1935 году он написал небольшую пьесу «Цирк метро», состоявшую из десяти частей), которые были опубликованы в бостоновском еженедельнике «Айреник» / In the literature about Saroyan, «My Heart’s in the Highlands» is considered Saroyan’s is first play, but before that Saroyan had already published several small plays in Hairenik weekly of Boston (in 1935, he had written a ten-part small play, «Subway Circus»)
ԺԷ.00.01 «Թատերական արվեստ, կինոարվեստ, հեռուստատեսություն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Հ. Վ․ Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն․ Գ․ Սարգսյան, Ա. Վ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ․ Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 170 էջ, սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art