Исследование систем водоочистки первого контура АЭС и ТЭС / ՋԷԿ-երի և ԱԷԿ-ների առաջին կոնտուրի ջրամշակման համակարգերի հետազոտումը - Նալբանդյան, Գարիկ Գուրգենի / Nalbandyan Garik (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
Для водо-водяных энергетических реакторов типа PWR при обеспечении норм водно-химического режима (BXP) теплоносителя важное значение имеет система спецводоочистки первого контура / PWR տիպին պատկանող ռեակտորների առաջին կոնտուրում մշակել. ջրափոխանակման պրոցեսների իրականացման նոր համակարգ, հարստացված լիթիումի հիդրօքսիդի և բորաթթվի մասնակի կամ ամբողջական ռեգեներացիոն և վերաշրջանառության համակարգեր, հեղուկ ռադիոակտիվ թափոնների (ՀՌԹ) մշակման նոր տեխնոլոգիա, ապահովելով ՀՌԹ-ից երկարակյաց ռադիոակտիվ իզոտոպների արդյունավետ կորզումը, դրանով իսկ հետագա պահպանման համար էականորեն փոքրացնելով ՀՌԹ-ի ծավալները
Ե.14.03 «Ջերմաէներգետիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ո. Զառանցյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Թ. Արշակյան, Ա. Պ. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայատոմ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology