Շինարարական ջերմամեկուսիչ իրեր և կոնստրուկցիաներ թեթև բետոններից - Պողոսյան, Վազգեն Վոլոդյայի / Poghosyan Vazgen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2009)
Աշխատությունը նվիրված է տեղական թեթև բետոններից արտաքին պատող կոնստրուկցիաների և շինվածքների ստացման, նախագծման, իրացման, շահագործման և հետագա կիրառման խնդիրների ուսումնասիրության և կատարելագործման հրատապ հարցերին / Работа посвящена совершенствованию технологии изготовления теплоизоляционных строительных изделий из легких бетонов и принципов проэктирования на их основе наружных ограждающих теплоизоляционных конструкций
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Պ. Հ. Տեր-Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Ասիրյան, Կ. Ա. Կարապետյան, Վ. Ռ. Իսրաելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայսեյսմշին» և ԿՊ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 57 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics