Մարդու սահմանադրական արդարադատության իրավունքի իրացման արդի հիմնախնդիրները / The actual problems of realization of human right to constitutional justice - Սարգսյան, Անի Գևորգի / Sargsyan Ani (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2015)
1990-ական թվականներին Արևելյան Եվրոպայի և նախկին ԽՍՀՄ պետությունները, այդ թվում Հայաստանի Հանրապետությունը, երկրում սահմանադրական զարգացումների անկյունաքարային արժեք համարեցին սահմանադրական արդարադատության նոր համակարգի արմատավորումը և կայացումը / В настоящее время проблемы защиты прав человека приобретают все большую важность и нуждаются в систематическом и всестороннем регулировании / Nowadays the issues of human rights protection have become the issue of great significance and a systematic and comprehensive regulation is needed
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Բ. Դանիելյան, Ա. Ս. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիրի ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law