Աբրահամ Նահապետ (հայկական լեռնաշխարհի և Քանաանի առնչությունները մ.թ.ա. IV-II հազարամյակներում) / The Patriarch Abraham (the relations between the Armenian highland and Canaan in the IV-II millenniums в.с.) - Ահմարանյան, Ջոն Ջորջի / Ahmaranyan John (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2005)
Առաջավոր Ասիայի երկու տարածաշրջանների` Հայկական լեռնաշխարհի և Քանաանի միջև հնագույն ժամանակներում տեղի ունեցած փոխշփումների և փոխազդեցությունների պատմությունը գիտական գրականության մեջ գլխավորապես սահմանափակվում է բրոնզեդարի ընթացքում (մ.թ.ա. III-II հազարամյակներ) նկատված նմանատիպ երևույթների մի փոքր տեսությամբ / Представленная диссертация посвящена изучению контактов древнейших населений Армянского нагорья и Ханаана в период IV-II тыс.до н.э. По сути дела данная проблема еще не подвергалась основательному изучению ни в зарубежной, ни в армянской историографии
է.00.02 «Ընդհանուր պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Վ. Քոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ավետիսյան, Ա. Ե. Մովսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History