Исследование и проектирование микроманипуляторов с пьезоэлектрическими и полимерметаллическими актуаторами и упругими шарнирами / Առաձգական հոդակապերով և պյեզոէլեկտրական ու պոլիմերմետաղական շարժաբերներով միկրոմանիպուլյատորների հետազոտում և նախագծում / Design and study of micromanipulators with elastic joints and piezoelectric and polymermetallic actuators - Մկրտչյան, Մանուկ Հրայրի / Mkrtchyan Manuk (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2015)
Целью диссертационной работы является разработка и развитие расчетных методов и вычислительных алгоритмов оптимального динамического проектирования и управления микроманипуляторами с пьезоэлектрическими и полимерметаллическими актуаторами и упругими шарнирами / Ատենախոսական աշխատանքի նպատակն է՝ պյեզոէլեկտրական և պոլիմերմետաղական ակտուատորներով և առաձգական հոդակապերով միկրոմանիպուլյատորների օպտիմալ դինամիկական նախագծման և կառավարման հաշվարկային մեթոդների ու հաշվողական ալգորիթմների մշակումը և զարգացումը / The purpose of the thesis is design and development of optimal dynamics projection and control methods and calculation algorithms of parallel micromanipulators with elastic joints and piezoelectric and polymermetallic actuators
Ե.02.02 «Ռոբոտներ, մեխատրոնիկա, ռոբոտատեխնիկական համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Ս. Բալասանյան, Ա. Լ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology