Значение функционального патогенезе, диагностике и болезни у состояния прогнозе детей гранулоцитов в периодической (прикладной статистический анализ) - Առուստամյան, Սահականուշ Սմբատի / Arustamyan Sahakanush (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1993)
Периодическая болезнь (ПБ) или семейная средиземноморская лихорадка (FMF - аббревиатура английского наименования) известна в медицинской литературе с 40-50-х годов нашего столетия в качестве нозологически обособленного заболевания
ԺԴ.00.09 «Մանկաբուժություն» մասնագիտությամբ բշժկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1993 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի մանկաբուժության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Աստվածատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Բարսեղյան, Է. Ե. Նազարեթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences