Սահմանափակումների միալար մշակման մոդելի կիրառությունը ինտեգրված համակարգերի նախագծման տվյալների հենքերում - Ասատրյան, Արմեն Ջոնի / Asatryan Armen (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 2004)
Թեզը նվիրված է ինտեգրված համակարգերի նախագծման համար տվյալների բազաներում սահմանափակումների մշակման միասնական մոդելի կիրառմանը / Диссертация посвящена применению модели унифицированной обработки ограничений в базах данных проектирования интегрированных систем
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Բ. Մարանջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հարությունյան, Վ. Գ. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 15 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems