Применение кетамина для послеоперационного эпидурального обезболивания онкологических больных / Կետամինի կիրառումը ուռուցքային հիվանդների հետվիրահատական արտակարծրենային ցավազրկման համար - Կարապետյան, Հրանտ Հենրիկի / Karapetyan Hrant (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2001)
В последние годы существенно возрос интерес к проблеме послеоперационной боли и методам борьбы с ней, что обусловлено появлением современных эффективных методов аналгезии осознанием роли адекватного обезболивания послеоперационной реабилитации пациентов (особенно высоких степеней риска) / Աշխատանքը նվիրված է ուռուցքային հիվանդների հետվիրահատական արտակարծրենային ցավազրկման խնդրին
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» (Անեսթեզիոլոգիա և ռեանիմատոլոգիա) և ԺԴ.00.08 «Ուռուցքաբանություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Վ. Ա. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդում 1999թ. ; Գիտական ղսկավար՝ Հ. Մ. Գալստյան ; Գիտական խորհրդատու՝ է. Մ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Լ. Մելքոնյան, Գ. Կ. Բազիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ «Արմենիա» բժշկական տնտրոն ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences