Разработка автоматизированного тренажера для стрельбы прямой наводкой / Ուղիղ նշանառությամբ հրաձգության համակարգչային ավտոմատացված վարժասարքի մշակումը / Development of an automated computer simulator for direct-fire shooting - Խաչատրյան, Հրաչյա Գուրգենի / Khachatryan Hrachya (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2022)
В ходе общевойскового боя эффективное применение артиллерийских подразделений борьбе против бронетехники противника является залогом успешного выполнения поставленной боевой задачи / Advanced Grapher և SciDAVis կիրառական ծրագրերի մաթեմատիկական փաթեթների օգտագործմամբ ավտոմատացվել է Т-12 (MT-12), Д-20, Д-30, Д-44 փողային հրետանու համակարգերի համար հրաձգության հավելումների անալիտիկ հարաբերակցությունների ստացումը / Using Advanced Grapher and SciDAVis mathematical packages of applied software, obtaining analytical ratios of firing corrections for Т-12 (MT-12), D-20, D-30, D-44 barrel artillery systems has been automated
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում (ՀԱՊՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ս. Սուքիասյան, Ա. Ա. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems