Պայման արտահայտող կառույցների իմաստագործառական առանձնահատկությունները ժամանակակից անգլերենում / The semantic and functional peculiarities of conditional constructions in modern English - Վարդանյան, Լուսիկ Յուրիկի / Vardanyan Lusik (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Պայմանի հարաբերություն արտահայտող կառույցներն անմիջականորեն արտացոլում են մարդու` երկընտրական իրավիճակների շուրջ դատողություններ անելու կարողությունը, այն է` եզրակացություններ ու հետևություններ անելու լիակատար և ոչ լիակատար փաստերից, արտակա և ներակա տեղեկատվությունից, տարբեր իրավիճակների միջև հնարավոր հարաբերակցություն ենթադրելու և հասկանալու այն փոփոխությունները, որոնք պայմանավորված են այդ հարաբերակցությունների տարբերությամբ / Условные конструкции (если-то) непосредственно отражают присущую человеку способность рассуждать об альтернативных ситуациях, делать выводы на основе неполной или имплицитной информации, представить возможные корреляции между ситуациями и понять, как бы изменился мир, если бы некоторые из этих корреляций были бы разными / Conditional (if-then) constructions directly reflect the human ability to reason about alternative situations, to make inferences based on incomplete or implicit information, to imagine possible correlations between situations, and understand how the world would change if certain correlations were different
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա Ազիզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ռ. Գասպարյան, Ռ. Մկրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ:
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics