Զբոսաշրջության արդի հիմնախնդիրները և զարգացման հեռանկարները ՀՀ-ում / Problems and perspectives of development of tourism in the RA - Հարությունյան, Հարություն Սարիկի / Harutyunyan Harutyun (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2011)
Համաշխարհային տնտեսության զարգացման արդի փուլում, երբ արդյունաբերական զարգացումից անցում է կատարվում հետարդյունաբերականին, ծառայությունների ու սպասարկման ոլորտը դարձել է առավել զարգացած երկրների տնտեսությունների առաջատար ճյուղերից մեկը / В современном мире туризм является одной из наиболее быстро развивающихся отраслей экономики и основным источником притока иностранной валюты, что, в свою очередь, стимулирует развитие других секторов экономики / In the modern world tourism is one of the rapidly growing economic sectors and the major source of foreign exchange inflows which, in its turn, stimulates the development of other economic sectors
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Միքայելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Դ. Հախվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics