Բնակչության պարենային ապահովության տնտեսավիճակագրական գնահատման մեթոդաբանությունը և վերլուծությունը (ՀՀ տվյալներով) / Methodology and analysis of economic and statistical evaluation of food security of the population (according to RA data) - Մամիկոնյան, Գառնիկ Լյովայի / Mamikonyan Garnik (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2014)
Հայտնի է, որ մարդկանց սննդի համար անհրաժեշտ նվազագույն նորմայի ապահովումը յուրաքանչյուր պետության առաջնահերթ խնդիրներից է: Պարենային անվտանգությունը ազգային անվտանգության բաղկացուցիչներից է, ինչը պայմաններ է ստեղծում հասարակության կայուն կենսագործունեության համար / Производство продуктов питания является главным и абсолютно неустранимым условием жизни каждого человека и человечества в целом / Food production is a major and fatal condition in the life of every man and of humanity as a whole
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավա՝ Գ. Վ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Սարգսյան, Ա. Խ. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics