Современные проблемы здоровья сельского населения Армении в связи с химизацией сельского хозяйства и пути профилактики / Հայաստանի գյուղական բնակչության առողջության արդի հիսնախնդիրները կապված գյուղատնտեսության քիմիացման հետ և կանխարգելման ուղիները - Թադևոսյան, Արտաշես Էդուարդի / Tadevosyan Artashes (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2007)
Проблемы влияния агрохимикатов на состояние здоровья населения и окружающую среду в последние годы привлекают все большее внимание научных кругов и мировой общественности / Հայաստանում պեստիցիդների օգտագործման բնապահպանական և հիգիենիկ հիմնախնդիրները միշտ եղել են մասնագետների ուշադրության կենտրոնում
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Խ. Մայրապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ս. Խաչատրյան, Ա. Կ. Հայրապետյան, Ս. Գ. Գալստյան ; Սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences