Մորմազգի բանջարային մշակաբույսերի սերմերով փոխանցվող սնկային հիվանդությունները ՀՀ-ում և քիմիական նոր միացությունների փորձարկումը դրանց դեմ - Ավագյան, Գայանե Վարուժանի / Avagyan Gayane (ՀՀ ԳՆ Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2002)
Վերջին տարիներին, հողերի սեփականաշնորհումից հետո, գյուղատնտեսության բոլոր ճյուղերը, այդ թվում և բանջարաբուծությունը, բնութագրվում են արտադրության ցածր մակարդակով / В последние годы снизилась урожайность этих ценных культур, что связано с разными причинами, в том числе с развитием болезней во время вегетационного периода
Զ.01.03 «Բույսերի պաշտպանություն հիվանդություններից և վնասատուներից» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀԳԱ գիտական խրհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Յ. Հ. Սենեքերիմյան, Վ. Ե. Զուրաբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Լ. Թերլեմեզյան, Ա. Վ. Շողերյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի բուսաբանության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture