Լոգոպեդական գնահատման մոդելավորումը տարածքային մանկավարժահոգեբանական աջակցության կենտրոններում / Моделирование логопедической диагностики в областных центрах педагогико-психологической поддержки / Modeling of speech therapy assessment in regional centers of pedagogical and psychol support - Ասլանյան, Աննա Հրանտի / Aslanyan Anna (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2024)
2022թ. Հանրակրթության մասին ՀՀ օրենքում լրացումներ և՛ փոփոխություններ կատարելու մասին որոշմամբ ամրագրված է, որ ուսումնական հաստատությունը կրթական ծառայությունների մատչելիությունը, որակն ու արդյունավետությունը բարձրացնելու նպատակով կրթական գործընթացի մասնակիցներին (սովորող, ծնող, մանկավարժական աշխատողներ և այլն) տրամադրում է պետական կառավարման լիազորված մարմնի կողմից սահմանված կրթության կազմակերպման մանկավարժահոգեբանական աջակցության ծառայություններ / Для определения вопросов, связанных с речевыми проблемами ребенка, для определения вида и степени речевого нарушения, приоритетным должно быть диагностика, проводимая логопедом, что обосновывает актуальность предлагаемой диссертации на тему «Моделирование логопедической диагностики в областных центрах педагогико-психологической поддержки» / To determine issues related to a child's speech problems, as well as to ascertain the type and degree of speech impairment, the priority should be an assessment conducted by a speech therapist
ԺԳ.00.03 «Հատուկ մանկավարժություն» (Լոգոպեդիա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ռ. Հովյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ ժ. Հ. Պայլոզյան, Լ. Հ. Սարատիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy