Ակտիվների ռազմավարական տեղաբաշխման մոդելավորումը ՀՀ միջազգային պահուստների ռիսկերի կառավարման տեսանկյունից - Վարդումյան, էդմոնդ էդիկի / Vardumyan Edmond (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Երկրի միջազգային պահուստների պահպանման նպատակները, ինչպես նաև պահուստների հետ կապված ռիսկերի կառավարումը պետք է համապատասխանեն երկրի ընդհանուր տնտեսական միջավայրին, և մասնավորապես դրամավարկային և արժութային քաղաքականության արդի նպատակներին / Целью данной работы является изучение динамики обменного курса армянского драма, стабильность которой влияет на структуру резервов, a так же разработка методологии оценки рыночного и кредитного рисков в процессе стратегического размещения активов золотовалютних резервов РА
Ը.00.08 «Տնտեսագիտամաթեմատիկական մեթոդներ և մոդելավորում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Ն. Մ. Ջրբաշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ) ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics