Կերպի կարգի տիպաբանական առանձնահատկությունները գերմաներենում / Typological peculiarities of the category of aspect in German - Դոխոլյան, Գոհար Լաերտի / Dokholyan Gohar (Երևանի պետական համալսարան, 2015)
Գերմանագիտության մեջ կերպի՝ որպես քերականական կարգի վերաբերյալ տեսակետներում մինչ այսօր միասնական մոտեցում գոյություն չունի և շատ դեպքերում դրանք հակասում են միմյանց / В терманистике до настоящего времени нет единого подхода относительно категории вида, и существующие мнения часто противоречат друг другу / So far there has been no single approach on the category of aspect, recognized as a grammatical category in German studies
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Մ. Գաբրիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Հովհաննիսյան, Ն. Ա. Շաչիլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics