Հայ-սիրիական հարաբերությունները 1991-2011 թթ. / The Armenian-Syrian relationships from 1991 to 2011 - Հովհաննիսյան, Արա Էդուարդի / Hovhannisyan Ara (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2015)
Հայ-սիրիական հարաբերությունները 1991-2011 թթ. Հայաստանի Հանրապետության նորագույն պատմության կարևոր էջերից են: Հայաստանի Հանրապետությունը մշտապես մեծ հետաքրքրություն է ցուցաբերել բարեկամ արաբական երկրների և՛ մասնավորապես Սիրիայի նկատմամբ: Սիրիայի Արաբական Հանրապետությունը թե քաղաքական, թե աշխարհագրական առումով բացառիկ նշանակություն ունեցող երկիր է մերձավորարևելյան տարածաշրջանում / Представленная диссертация посвящена армяно-сирийским отношениям 1991-2011 гг. Работа состоит из введения и четырех глав, списка использованной литературы и заключения / The dissertation considers the Armenian-Syrian relationships from 1991 to 2011. The Introduction states the importance and relevance of the theme, the chronological boundaries of the research, its aims, objectives, methodological foundations and scientific novelty, as well as the description of the bibliography
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Գ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ֆ. Վ. Մովսիսյան, Ա. Ա. Փաշայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History