Նախատիպի գեղարվեստականացման սկզբունքները Եղիշե Չարենցի պոեզիայում / The principles of fictionalization of the prototype in the poetry of Yeghishe Charents - Զարգարյան, Արա Սմբատի / Zargaryan Ara (Երևանի պետական համալսարան, 2023)
Չարենցի նախատիպերի գեղարվեստականացման սկզբունքների ուսումնասիրությամբ փորձում ենք նոր ժամանակներում ընթերցել Չարենցի մի շարք ստեղծագործություններ / Изучая принципы беллетризации прототипов Чаренца, мы пытаемся прочитать ряд произведений Чаренца в новейшее время / By studying the principles of fictionalization of th prototypes of Charents, we try to read a number of works of Charents in modern times
Ժ.01.04 «Գրականության տեսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայ բանասիրության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Բեքմեզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Վ. Գասպարյան, Դ. է. Մնացականյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies