Անձի ներընտանեկան զոհայնացման հոգեբանական առանձնահատկությունները / Psychological features of intra-family victimization of the person - Առաքելյան, Քնարիկ Ներսեսի / Arakelyan Knarik (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2023)
Ժամանակակից աշխարհում տեղի ունեցող սոցիալ-տնտեսական փոփոխությունները, կյանքի լարված տեմպը, տարաբնույթ սթրեսներն ու ֆրուստրացիաները մարդուն մղում են համապատասխան ադապտատիվ վարք դրսևորելու անհրաժեշտության, սակայն բոլորը չեն, որ օժտված են սոցիալ-հոգեբանական օբյեկտիվ հակազդմամբ, առավելապես եթե նման դեստրուկտիվ ազդեցության տակ հայտնվում է ընտանիքը, ապա դրա անդամները կանգնում են լուրջ ճգնաժամի առջև / Актуальность настоящего исследования обусловлена следующими обстоятельствами: во-первых, высокой социальной значимостью проблематики исследования современной семьи и ее влияния на развитие ребенка как первого и базового ресурса межпоколенческой и национальной передачи ценностей, a также позитивной социализации личности / The relevance of this research is determined by the following circumstances: firstly, the high social significance of the research problems of the modern family and its impact on the development of thechild as the first and basic resource for intergenerational and nationaltransfer of values, as well as positive socialization of the individual
ԺԹ.00.01 «Ընդհանուր հոգեբանություն, հոգեբանության տեսություն և պատմություն, անձի հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Շաբոլտաս ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Բերբերյան, Ն. Լ. Մոսկվիչովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology