Արցախի գիտակրթական համակարգի կայացման ընթացքն ու զարգացման միտումները / Process of formation and tendency of development scientific Artsakh's educational system - Ավանեսյան, Արպատ Սանջանի / Avanesyan Arpat (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Հայաստանի արևելյան հատվածի ամենախոշոր նահանգներից մեկը պատմական Արցախը, կարևոր դեր է կատարել հայ ժողովրդի հասարակական և մշակութային կյանքում՝ նրա ամբողջ պատմության ընթացքում / Один из крупнейших областей Восточной Армении - исторический Арцах сыграл важную роль в общественной культурной жизни армянского народа в течение всего его исторического развития / Historical Artsakh - one the largest regions of Eastern Armenia, played an important role in the social and cultural life of Armenian nation during the whole process of its historical development
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Արցախի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Օ. Թոփուզյան, Վ. Բ. Բարխուդարյան, Վ. Ֆ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy