Markov processes in thermodynamics and statistics / Մարկովյան պրոցեսները թերմոդինամիկայում և ստատիստիկայում - Մարտիրոսյան, Նարեկ Հենրիկի / Martirosyan Narek (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ), 2017)
Markov processes is on of the basic tools in the theory of stochastic systems. They are widely applied for describing open systems in physics (atoms, molecules, mesoscopic systems) and chemistry (reactions) / Բազմաթիվ համակարգեր բնութագրվում են Մարկովյան հատկությամբ՝ համակարգի ապագա վիճակների հավանականությունը կախված է ներկա վիճակից և անկախ է անցյալ վիճակների պատմությունից՝ ապագան կախված է ներկայից և անկախ է անցյալից / Марковские процессы широко применяются в описании открытых, неравновесных систем, включая атомные, молекулярные и мезоскопические системы, a также химические реакции
Ա.04.02 «Տեսական ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ա. Ի Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիայի (ԵրՖի) գիտական խորհовրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Զ. Ակոպով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. U. Անանիկյան, Փ. Մ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 11 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics