Մարդու իրավունքների եվրոպական դատարանի վճիռների ազդեցության գնահատումը (ՀՀ օրինակով) / Assessment of the impact of the judgments of the european court of human rights (on the example of the RA) - Առաքելյան, Արփինե Հունանի / Arakelyan Arpine (Երևանի պետական համալսարան, 2023)
Մարդու իրավունքների պաշտպանության միջազգային-իրավական կառուցակարգերի շարքում Մարդու իրավունքների եվրոպական դատարանը (այսուհետ Եվրոպական դատարան) ունի առանձնահատուկ դեր / Влияние решений Европейского суда, часто выходящее за рамки государства-ответчика по данному делу, распространяется и на правовые системы других государств / The impact of the judgments of the European Court of Human Rights often goes beyond the scope of the respondent state in the given case extending to the legal systems of other states
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Խաչատրյան ։ Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Ստեփանյան, Վ. Վ. Ռաֆայելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Արդարադատության ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law