Дистальная резекционная укорачивающая остеотомия бедренной кости при эндопротезировании диспластических коксартрозов / Ազդրոսկրի դիստալ հատվածի ռեզեկցիոն կարճեցնող օստեոտոմիա դիսպլաստիկ կոկսարթրոզների էնդոպրոթեզավորման ժամանակ / Excisional distal femoral shortening osteotomy in hip replacement of dysplastic coxarthrites - Բունիաթյան, Անդրեյ Յուրիի / Buniatyan Andrey (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
На сегодняшний день проблема диспластического коксартроза и неоартроза продолжает оставаться актуальной в связи с достаточно большим процентом наличия тяжелого контингента больных, что может быть связано с несвоевременностью обращения больных, неспособностью верифицировать заболевание на ранних стадиях развития, a также другими факторами / Չնայած դիսպլազիայի և բնածին հոդախախտի կանխարգելման փորձերի, դիսպլաստիկ կոքսարթրոզով և բնածին բարձր հոդախախտով հիվանդների թիվը շարունակում է մնալ զգալի, այդ թվում ՀՀ-ում / In spite of attempts of CDH and hip dysplasia prevention the number of patients with dysplastic coxartritis and high congenital dislocation including Republic of Armenia remains significant
ԺԴ.00.03 «Վնասվածքաբանություն և օրթոպեդիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-Ի գիտակոորդինացիոն խորհուրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Չարչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Այվազյան, Հ. Ա. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր Լուսավորիչ» ԲԿ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences