Մեսխեթցի թուրքերի հիմնախնդիրը Վրաստանի ներքին ու արտաքին քաղաքականության մեջ հետխորհրդային ժամանակաշրջանում / The issue of the meskhetian turks in the foreign and domestic policy of georgia in the post-soviet period - Գալոյան, Կարո Աշոտի / Galoyan Karo (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2019)
Մեսխեթցի թուրքերը թյուրքալեզու մահմեդականներ են, որոնք բնակվում էին ժամանակակից Վրաստանի հարավային շրջաններում՝ Սամցխեում և մասամբ Ջավախքում / Данное исследование посвящено изучению проблемы месхетинских турок и ее влияния на ряд решений властей Грузии / The PhD thesis is devoted to studying of the issue of the meskhetian turks and its influence on a number of decisions of Georgian authorities
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն, միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Ա. Չոբանյան, Բ. Վ. Մաիլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Հակոբյան, Ա. Կ. Շաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ ; Ատենախոսության՝ 196 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History