Формирование социокультурной компетенции на занятиях по русскому языку в неязыковых вузах / Ամփոփում սոցիալ-մշակութային կոմպետենցիայի ձևավորումը ռուսաց լեզվի դասընթացներում ոչ լեզվական բուհերում / Formation of socio-cultural competences during russian courses in the nonlingual higher educational institution - Հայրապետյան, Լիանա Սերժի / Hayrapetyan Liana (My University, 2013)
Процесс развития современной системы образования предусматривает формирование личности с высокой культурой общественного сознания, т.е. высокий интеллектуальный уровень, владение иностранными языками / Հետազոտության արդիականությունը պայմանավորված է հասարակության մեջ տեղի ունեցող սոցիալական պահանջների փոփոխություններով, հարուստ սոցիալ-մշակութային աշխարհայացք ունեցող բազմամշակութային լեզվական անհատի ձևավորման անհրաժեշտությամբ, ինչպես նաև խնդիրների տեսական մշակումների սակավությամբ և ուսուցմանը գրագետ մոտեցման դեպքում տուրիզմի և սպասարկման ոլորտի մասնագետների պատրաստման գործընթացում աշխատանքի բովանդակության սահմանման գործնական անհրաժեշտությամբ / The actuality of the work is connected with the current changes of social needs of the society, with the needs of formation of multicultural lingual identity, possessing rich sociocultural worldview, as well as with the lack of the theoretical elaboration of the problem and practical need of determining the content of the work in the process of the specialists preparation in the sphere of tourism and service in case of the competent approach to the study
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Ռ. Սարգսյան, Գ. Գ. Բարիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy