Մատենադարանի պարսկերեն վավերագրերը հայոց պատմության սկզբնաղբյուր (XVII դարի II կես-XIX դարի I կես) / The persian documents of the matenadaran as sources of the history of armenians (second half of 17th century - first half of 19тн century) - Կոստիկյան, Քրիստինե Պետրոսի / Kostikyan Kristine (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2017)
Մատենադարանի պարսկերեն վավերագրերը արժեքավոր տվյալներ ու տեղեկություններ են պարունակում XVI դ արից մինչ և XIX դարի կեսն ընկած ժամանակաշրջանի տարբեր փոլերոմ իրանական տիրապետության պայմաններում հայ ժողովրդի ու հայ եկեղեցու սոցիալ-տնտեսական ու իրավա-քաղաքակ ան դրության վերաբերյալ / В диссертационной работе проводится историко-источниковедческое исследование персидских документов Матенадарана второй половины XVII века до первой половины XIX века / A historical and source-research work of the Persian documents composed in the period from the second half of 17th century to first half of 19th century is carried out in the dissertation
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մարգարյան, Ա. Ա. Խառատյան, Ա. Հ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 341 էջ, սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History