Ագրոտեխնիկական մի քանի միջոցառումների ազդեցությունը սիսեռի բերքի քանակի և որակի վրա ԼՂՀ միջին լեռնային գոտու պայմաններում / The impact of some agro-technical activities on the quantity and quality of chick- pea yield in conditions of midmountainous zone at nagorno karabakh /NKR/ - Իսրայելյան, Ռուզաննա Սուրենի / Israyelyan Ruzanna (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2017)
Սիսեռը (Cicer arientinum L.) խիստ արժեքավոր, պարենային նշանակություն ունեցող հատիկաընդեղեն մշակաբույս է, որի սերմերը հարուստ են բուսական լիարժեք սպիտակուցներով (մինչև 31 %)`պարունակելով այնպիսի անփոխարինելի ամինաթթուներ, ինչպիսիք են լիզինը, մեթիոնինը, տրիպտոֆանը և այլն / В последнее десятилетие, со значительным увеличением численности населения мира, проблема обеспечения его продуктами питания (особенно белком) остается наиболее актуальной и неотложной задачей / Along with the considerable growth of the world population the issue of providing the population with food (particularly protein) has evidently become prior and urgent in the last decades
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն, խաղողագործություն, պտղաբուծություն և բույսերի պաշտպանություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Գուլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ժ. Սարգսյան, Ռ. Ն. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳՆ Երկրագործության գիտական կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 139 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture