Биологические основы и принципы использования естественных популяций насекомых и их разведение в искусственных условиях для промышленных целей (на примере араратской кошенили Porphyrophora hamelii Brandt (Homoptera, Coccinea) / Միջատների բնական պոպուլյացիաների կիրառման կենսաբանական հիմունքներն ու սկզբունքները և արհեստական պայմաններում նրանց բազմացումը արտադրական նպատակներով /արարատյան որդան կարմիրի Porphyrophora hamelii Brandt (Homoptera, Coccinea) օրինակով / Biological bases and principles of the use of natural populations of insects and their breeding in artificial conditions for industrial purposes (on the example of Ararat cochineal Porphyrophora hamelii Brandt (Homoptera, Coccinea) - Սարկիսով, Ռոբերտ Նիկոլայի / Sarkisov Robert (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության ինստիտուտ, 1994)
Натуральная ярко-красная краска, получаемая из араратской кошенили, издавна и на протяжении многих веков производилась в Армении и была широко известна за ее пределами / Ատենախոսությունը նվիրված է էնդեմ, հազվագյուտ տեսակի՝ բնա- կան կարմին արտադրող արարատյան որդան կարմիրի ուսումնասիրմանը և ժողտնտեսության մեջ նրա օգտագործման հնարավորությունների լուսա- բանմանը / The thesis is on the study of rare endemic species producing natural karmine of Ararat cochineal and the possibilities of its use in national economy
Գ.00.09 «Միջատաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Գ. Աֆրիկյան, Յ. Ա. Մաղաքյան, Ա. Ե. Տերտերյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 42 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology