Աճի բևեռներ և կենտրոններ հայեցակարգը ՀՀ ռեգիոնալ զարգացման գործընթացում / The concept of "growth poles and growth centres" in regional development of RA - Ղամբարյան, Գոհար Գուրգենի / Ghambaryan Gohar (Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Հայաստանի Հանրապետությունը դարի վերջում պետական տնտեսվարման ու կարգավորման համակարգից անցում կատարեց շուկայական ազատականացման և ինքնակարգավորման տնտեսական համակարգ / После провозглашения независимости в Республике Армения произошли общественные социально-экономические и политические изменения, приведшие к необходимости теоретического и методологического обновления социально-экономической географии / In the Republic of Armenia after independence, the ensuing social, economic and political changes represent a new social order for the geography and the science is need theoretical and methodological renewal
ԻԴ.03.01 «Աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Ա. Ռ. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Մ. Գ. Մանասյան, Մ. Ռ. Մաթոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան» հիմնադրամ ; Ատենախոսություն՝ 145 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science