Հայոց մեծ եղեռնի արտացոլումը 1915-1916 թվականների արևելահայ պարբերական մամուլում - Սահակյան, Տիգրան Աշոտի / Sahakyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2002)
Հայերի Մեծ եղեռնի վերաբերյալ գոյություն ունեցող վիթխարի քանակությամբ փաստաթղթեր և նյութեր, այսուհանդերձ, կարիք ունեն խորը և համակողմանի ուսումնասիրության, որի արդյունքների գիտական շրջանառությունը նոր լույս կսփռի հայության պատմության այդ ճակատագրական տարիների անհամար մութ ու խավար ծալքերի վրա / В обширной литературе по геноциду армянского народа имеются множество документов и материалов, нуждающихся в глубоком и разностороннем исследовании
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս․ Կարապետյան, Ռ. О․ Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի հայոց պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History