Նոր գլոբալ կանոնների և բարոյագիտության փիլիսոփայական հիմունքները / Philosophical principles of new global rules and ethics - Էրֆանի, Մոհամմադ Սայիդ / Erfani Mohammad Saeid (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Ատենախոսությունը նվիրված է մի շարք տեսական և գործնական խնդիրների վերլուծությանը, որոնք վերաբերում են համընդհանուր, գլոբալ էթիկայի փիլիսոփայական հիմունքներին, էթիկայի և կրոնների փոխհարաբերություններին, էթիկայի և միջազգային իրավունքի գլոբալացման համատեքստում / Диссертация посвящена анализу ряда теоретических и практических проблем, касающихся философских оснований универсальной, глобальной этики, соотношения этики и религий, этики и международного права в условиях глобализации / This dissertation is devoted to the analysis of a number of theoretical and practical issues relating to the philosophical foundations of a universal, global ethics, the relation between ethics and religion, ethics and international law in the context of globalization
Թ.00.04 «Սոցիալական փիլիսոփայություն, բարոյագիտություն» մասնագիտությամբ փիլիսոփայական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Սարգսյան, Գ. Ա. Սողոմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy